Castore i FCB London u kampanji „Leto sporta“

Aktuelno - Beograd, 10 Avgust 2023

Početkom jula 2023. godine, britanski brend sportske odeće Castore je u saradnji s agencijom FCB London lansirao OOH kampanju Leto sporta kroz koju su prikazali sportove u kojima se oprema ovog brenda koristi.

Ovo je do sada najveća kampanja brenda Castore koja je fokusirana na tri najveća sportska događaja koji se ovog leta održavaju u Engleskoj: Vimbldon, The Ashes i Formulu 1 u Silverstonu.

Castore je u svetu sporta svoj uspeh i reputaciju izgradio zahvaljujući mnogobrojnim partnerstvima sa sportskim klubovima i sportistima, od kojih su među najistaknutijim saradnje s engleskim kriket timovima, Oracle Red Bull Racing, kao i saradnja s trostrukim pobednikom Grand Slam turnira, Ser Endijem Marejem.

Upravo se u kampanji čiji je kreativni junak Vimbldon nalazi rendgenski snimak Marejevog metalnog kuka iz 2019. godine, na kom je ispisan slogan „Better never stops“ i koji je pozicioniran na različitim lokacijama u Londonu, Erlsfildu i Vimbldonu.

Kreativna OOH rešenja za The Ashes, nadmetanje u kriketu između Britanije i Australije, nalaze se ispred Lordsa u Londonu, Edgbastona u Birminghamu i Headingleya u Lidsu. Na materijalima je predstavljen teren za kriket sa sloganima „Better never stops“ i „Immortality is just 22 yards away“ koji aludira na to kako je turnir The Ashes 1882. godine dobio ime.

Poslednja u nizu aktivacija u okviru kampanje održana je tokom Formule 1 u Silverstonu, a kreativa je predstavljena u sredini i oko trkališta Silverston. U kampanji je učestvovao meksički vožač Formule 1 Oracle Red Bull Racing tima, Serhio Perez, čiji je lik u kampanji prikazan s kacigom na glavi i sloganima „Better never stops“ i „You can’t doubt yourself at 229 mph“.

Kampanja Leto sporta ne prikazuje proizvode brenda Castore, ali je jasno prikazano da brend razume sportove čiji je deo.

Suosnivač brenda Castore Tom Beahon, izjavio je:
„Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Leto sporta kako bismo prikazali sve neverovatne sportove i sportiste s kojima strastveno sarađujemo: od Oracle Red Bull Racinga do Endi Mareja i ženskog kriket tima. Bilo nam je važno da ovog leta proslavimo šta Castore znači za njih i širu javnost. FCB London nas je zaista razumeo. U našoj najvećoj marketinškoj kampanji do sada, FCB London je uhvatio našu energiju, strast prema našem brendu i ambiciju prema poslovanju. Castore je počastvovan što sarađuje s velikim imenima u sportskoj industriji i kampanja odaje počast tim partnerstvima. Uzbudljivo je vreme za Castore, i odlučni smo da nastavimo da gradimo važne odnose s timovima, sportistima i našim potrošačima.“

Mnogi ljudi koji dele strast prema sportu i marketingu sanjaju o prilici da sarađuju sa svetskim imenima iz različitih sportova. Marketinški tim FCB London je dobio priliku da u saradnji s brendom Castore realizuje kampanju koja uključuje poznate sportiste i veže sport i marketing na profesionalan i kreativan način.

 

Izvor: https://www.adsoftheworld.com/campaigns/summer-of-sport

 

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram